Van fulltime mama naar fulltime teamleider

Birgitte Simons werkt sinds vier jaar bij Arvato Benelux BV. Ze begon als customer service agent en groeide al snel door naar de functie van teamleider. Zonder enige verwachting kwam ze in 2014 binnen bij Arvato. De vijf jaren daarvoor was ze fulltime mama. “Ik was toe aan een baan. Ik wilde graag aan de slag. Maar zonder diploma is dat niet gemakkelijk. Hier kreeg ik de kans om te laten zien wat ik kan. Toen ik begon dacht ik nog: van hieruit kijk ik wel verder. Maar eenmaal aan het werk voelde ik me meteen thuis bij Arvato. Het klantcontact ging me goed af. Het is leuk en uitdagend.”
Via Customer Service Valley kreeg Birgitte de mogelijkheid om naast haar baan de mbo-3 opleiding ‘customer service’ te volgen. Die kans greep ze met beide handen aan. “Ik heb nooit een diploma gehaald. Ik ben ontzettend blij dat ik dit volwassenonderwijs kan volgen en ik een volwaardig mbo-diploma krijg. Het is wel pittig. Ik werk fulltime tussen de 32 en 40 uur. De opleiding duur 18 maanden, de ene week een halve dag en de andere een hele.”
Teamleider, studerend voor een mbo-diploma, dat had Birgitte niet kunnen voorspellen toen ze aan deze job begon. Maar ze voelt zich als een vis in het water, in het vak én bij Arvato. “Niet alleen het werk bevalt me, ook de sfeer. Iedereen kan goed met elkaar door een deur en dat komt mede door de prettige informele bedrijfscultuur. Als je ambitieus bent en je doet je werk goed, zijn er genoeg mogelijkheden om door te groeien. Maar er wordt wel wat van je verwacht. Als medewerker in een klantcontactcenter moet je flexibel zijn, meedenken met de klant, zorgen dat deze tevreden is, maar tegelijkertijd moet je ook het belang van de opdrachtgever dienen. Je moet er tegen kunnen dat klanten soms boos worden en onredelijk zijn. Het doel is dat ze uiteindelijk met een goed gevoel terugkijken op het gesprek. Dat geeft voldoening. Mijn ervaringen als customer service agent breng ik over op mijn team. Mijn uitgangspunt als teamleider is dat ik de agents wil begeleiden zoals ik zelf begeleid ben.”
Van fulltime mama naar fulltime teamleider. Haar zoontjes zijn inmiddels vijf en acht jaar oud. Haar vriend is thuis voor de kinderen. Als Birgitte thuis is, besteedt ze zoveel mogelijk tijd aan haar kinderen. Ze woont op een luttele tien minuten fietsen van haar werk. Alles lijkt in balans. “Hiervoor wil ik ook Customer Service Valley een groot compliment maken. Ik heb straks een diploma op zak, iets wat ik niet had gedacht ooit te zullen bereiken. De opleiding draagt bij aan mijn ontwikkeling, geeft me zelfvertrouwen en daardoor kan ik groeien in mijn werk. Daar ben ik dankbaar voor”, aldus Birgitte.

In de Stichting Customer Service Valley werken overheid, bedrijfsleven en onderwijs samen om, onder meer met opleidingstrajecten, kennisdeling, innovatie en verdere professionalisering van het vakgebied, Zuid-Limburg als customer service regio verder te versterken.