“Ik leer steeds beter wat ik kan doen om projecten te helpen met het behalen van hun doelen. De discipline waarmee ik ben opgegroeid in de danswereld helpt me daarbij”

Ze was drie jaar oud toen ze begon met dansen. Op elfjarige leeftijd startte ze haar professionele danscarrière. Inmiddels is Krista Derx 27 en heeft ze afscheid genomen van haar veelbelovende carrière als danseres. In februari 2014 is ze begonnen als agent voor arvato in Maastricht. Ondertussen is ze doorgegroeid naar teamleider Training&Quality. Ze mist de danswereld, maar is gelukkiger dan ze ooit was. Krista woont samen met haar vriend in de binnenstad van Maastricht en hebben samen een dochterje. Een ‘gewoon’ leven en een ‘gewone’ baan. Ze had nooit gedacht dat een baan als agent haar zo op het lijf geschreven was, ze had zelfs nooit kunnen denken dat ze überhaupt in het customer service vak terecht zou komen. Krista werd aangenomen op Codarts, de internationale kunstvakhogeschool in Rotterdam. Haar stage volgde ze in New York. Haar droom was om in het buitenland te wonen en te werken. Maar in Amerika kwam ook de ommekeer. Ze liep een slepende blessure op, waarvan ze nooit meer honderd procent hersteld is. Dit leidde tot frustratie en zelfreflectie. Krista vroeg zich af of er in de keiharde danswereld nog wel een toekomst voor haar was. Krista ging alleen voor het hoogst haalbare, alles of niets. Minder zou haar niet gelukkig maken, en dus nam ze met pijn in het hart afscheid. Ze kijkt ieder programma over dans. Ze geniet er van. Maar dansen doet ze niet meer. Ze houdt behalve van dansen, van zingen en acteren. Daar zou ze nog graag iets mee doen. Maar, ‘iets mee doen’ past niet zo goed bij de voormalig danseres. Ook hier is het alles of niets.
Het dansen heeft haar gevormd. Met dezelfde drive en energie doet ze haar werk bij arvato. Eerst als agent, nu als teamleider Training&Quality. “Ik doe er alles aan om de targets te halen die van ons verwacht worden. Ik leer steeds beter wat ik kan doen om projecten te helpen met het behalen van hun doelen. De discipline waarmee ik ben opgegroeid helpt me daarbij. Ik neem mijn werk serieus, ben betrouwbaar en wil me graag blijven ontwikkelen. Ik heb moeten wennen, mijn weg moeten zoeken. Maar nu ik mijn draai gevonden heb, word ik alsmaar ijveriger. Ik zie nog voldoende groeikansen en ik ben erg dankbaar voor de mogelijkheden die arvato mij daarin biedt.”