Customer Service Valley is een stimulans voor economie en arbeidsmarkt

In drie jaar tijd duizend nieuwe banen erbij in Zuid-Limburg. Dat is de harde doelstelling van Customer Service Valley, een triple helix samenwerking (overheid, bedrijfsleven en onderwijs) die nu officieel van start gaat.
  
Customer Service Valley wil onder meer met opleidingstrajecten, kennisdeling, innovatie en verdere professionalisering van het vakgebied, Zuid-Limburg als customer service regio verder versterken. Ook is de eerste mbo-3 opleiding ‘customer service’ van start gegaan, uitgevoerd door ROC Leeuwenborgh.
In Maastricht en omgeving zijn zo’n dertig bedrijven actief met een klantcontactcenter. Het gaat om 5.000 arbeidsplaatsen, waarvan 1.500 in Customer Service Valley. De ambitie van Customer Service Valley is om dit aantal uit te breiden van 5.000 naar 6.000 in drie jaar, onder meer door zich te profileren als attractieve vestigingsregio voor bedrijven met een customer service afdeling uit binnen- en buitenland. Begin dit jaar tekenden Vodafone,
Q-Park, arvato Bertelsmann, de Gemeente Maastricht en de onderwijsorganisaties Arcus, Leeuwenborgh en Hogeschool Zuyd een convenant om de samenwerking in Customer Service Valley te bekrachtigen.

Internationaal
Customer Service Valley is ontstaan vanuit de wens om meer samen te werken en zo de sector te versterken en de slagkracht te vergroten. De internationale ligging, de cultuur en manier van zaken doen van en in deze regio sluiten naadloos aan op het bieden van een adequate en klantgedreven customer service. Gastvrijheid zit besloten in het dna van de Limburgse cultuur. Tegelijkertijd is de regio dynamisch en internationaal.
De door veel klantcontactcentra gewenste meertaligheid ligt om de hoek. Enerzijds door de ligging ten opzichte van Europa, anderzijds door de internationale studentenpopulatie in Maastricht met meer dan honderd nationaliteiten. Om als Customer Service Valley een internationale positie te verwerven wordt er ook samengewerkt met andere cross border initiatieven.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de programmamaker van Customer Service Valley, Marieke Kraak +31 6 117 340 30.