Vacature-matcher geeft impuls aan recruitment

Customer Service Valley creëert nieuwe kansen op krappe arbeidsmarkt

In de strijd tegen de krapte op de arbeidsmarkt heeft Customer Service Valley Kretiënne Smeets (1977) in de functie van vacature-matcher aangesteld. Zij gaat als recruiter zowel de externe werving alsook de mobiliteit van werknemers tussen de partners bevorderen. Met behulp van de vacature-matcher kunnen Customer Service Valley-partners Arvato, VodafoneZiggo, Q-Park, Gemeente Maastricht, DHL, Obvion, VGZ en de Rabobank de in-, uit- en doorstroom van medewerkers koppelen en daar waar mogelijk matchen. Dit gebeurt zowel op het niveau van klantenservicemedewerker als bij teamleiders- en managementfuncties.

“Waar de een uitstroombehoefte heeft, is de ander naarstig op zoek naar mensen. Zo heeft VGZ als gevolg van de verhuizing van de klantenservice naar Eindhoven, een grote uitstroom van competente mensen in klantenservice. Arvato heeft juist vacatures openstaan. Het is mijn taak om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Daarbij kijk ik naar de mogelijkheden tussen de aangesloten partners, maar ook naar zij-instroom via UWV/Podium 24 en in bredere zin naar de regionale arbeidsmarkt”, aldus Kretiënne Smeets.

Kretiënne werkte de laatste jaren als managementassistente bij Customer Service Valley-partner VGZ. Daarvoor werkte zij tien jaar als recruiter. Ze is 1 september officieel gestart als vacature-matcher. Met dit innovatieve concept bewijst Customer Service Valley opnieuw de toegevoegde waarde van samenwerking. “Het wordt alsmaar moeilijker om kwalitatieve mensen te vinden. Door de samenwerking is het mogelijk nieuwe initiatieven te ontwikkelen, die je als bedrijf alleen niet kunt realiseren. We hebben hoge verwachtingen van de vacature-matcher. Niet alleen op het gebied van mobiliteit en werving, maar ook bij het creëren van loopbaanpaden kan de vacature-matcher ondersteunen over de bedrijven heen. Verder gaan we starten met een hbo-opleiding en ontwikkelen we een online vacatureplatform. Allemaal dankzij de samenwerking”, aldus Sjors de Visser, director customer care bij VodafoneZiggo en voorzitter van Customer Service Valley.